Disgaea 6, het nieuwe wezen van het merk Point beheerd door NIS America, is sinds ongeveer een week op de Japanse markt gelanceerd. Ondanks het wachten waaraan wij westerse gamers worden onderworpen, komt de game pas in de zomer van 2021 aan, we kunnen nu ontspannen met de eerste 45 minuten die de titel biedt.

Ondanks de overduidelijke moeilijkheid bij het interpreteren van de dialogen, is wat Disgaea 6 op dit moment laat zien enigszins geruststellend. De ontwikkelaars lijken zeer conservatief te zijn geweest door een titel voor te stellen waarvan de mechanica in de games hetzelfde lijkt te zijn als in de vorige hoofdstukken. Visueel hadden we misschien een iets minder wilde recycling van activa kunnen verwachten.

De zesde aflevering van de serie komt daarom de komende maanden uit op Nintendo Switch en PlayStation 4.