Steam heeft een nieuw record gevestigd voor het aantal gebruikers dat tegelijkertijd op het platform is aangesloten. Het eerder geregistreerde hoogste cijfer hield pas stand sinds januari, toen de site van Valve 25 miljoen gebruikers bereikte.

De nieuwe piek is meer dan 26 miljoen, 26.401.443 om precies te zijn. Het vorige record van 25.416.720 werd pas op 2 januari van dit jaar opgetekend. Steam registreert nieuwe pieken sinds maart 2020, toen de wereldwijde lockdown velen thuis dwong.

Naar alle waarschijnlijkheid het was de pandemie die tot een dergelijke toestroom van gebruikers leidde op het ventielplatform. Ondertussen breidt het bedrijf uit beide met betrekking tot Steam, met de release van de Chinese versie, beide met betrekking tot nieuwe technologieën met een nieuw prototype van helm voor virtual reality.