In zo'n stressvolle en gecompliceerde tijd om te leven, heb ik echt een goede oude op ploegendienst gebaseerde JRPG gemist. Mijn hart wilde gewoon Bravely Default II, Ik was me er gewoon nog niet van bewust. Acht jaar na de eerste titel in de serie en vier jaar na het (naar mijn mening prachtige) vervolg, was ik bijna vergeten hoezeer deze saga me aan de console vast kon houden. Het vertegenwoordigt in feite de liefde voor de meest klassieke gameplay die er bestaat, verrijkt met interessante elementen waarmee je de strategische component kunt vergroten.

Bravely Default II

Bravely Default II: wacht of ga wild

De eerste tien uur gingen voorbij a Excillant het bracht me goed in het spel, wat een opmerkelijke levensduur belooft: het was nauwelijks genoeg om deze preview te schrijven. Er zijn enkele elementen die meteen opvallen, allereerst het goede niveau van uitdaging dat Bravely Default II biedt. Het is inderdaad mogelijk om de moeilijkheidsgraad van het spel te kiezen, maar ik denk dat Normaal al interessant en leuk is voor de gemiddelde speler. Het kiezen van de juiste tactieken om gevechten het hoofd te bieden, zelfs de schijnbaar triviale, is essentieel om goede resultaten te behalen. Naast de klassieke aanvals- en vaardigheidscommando's zijn er opties Standaard en moedig, waarmee je actiepunten kunt verzamelen of kunt lenen van volgende rondes, meerdere keren achter elkaar. We hebben ongetwijfeld de neiging om de Brave in de eerste uren van het spel te misbruiken, maar in de toekomst loont deze strategie meestal niet en wordt het noodzakelijk om zorgvuldiger na te denken over welke toetsen we in de strijd indrukken. Het delicate evenwicht tussen wachten en moorddadige woede: dit is de kracht van het spel.

Bravely Default II

Naast deze mogelijkheid biedt Bravely Default II een interessant klassensysteem. Net als in eerdere titels, kunnen we de personages op elk moment van baan laten veranderen, zonder al te veel negatieve gevolgen in termen van groei. In de eerste uren van het spel kreeg ik een behoorlijk aantal lessen, hoewel geen van alle volledig bevredigend: de indruk is dat, zoals vaak gebeurt in titels van dit genre, de moeilijkheidsgraad is in het begin hoger dan in het midden van de game. Het geheim van succes is om vaardigheden van verschillende banen te leren en ze door elkaar te mixen, waardoor de perfecte krijger ontstaat. Omdat ik nog niet de vaardigheden had die ik wilde, moest ik het doen slijpen: het niveau verhogen door tientallen en tientallen veldslagen te vechten is een fundamenteel onderdeel van de titel en wordt minder vervelend gemaakt door de aanwezigheid van commando's waarmee je het gevecht kunt versnellen of de eerder uitgevoerde acties kunt herhalen. Desondanks gaf het verkennen van de kerkers me niet de voldoening waarop ik had gehoopt, dankzij een kaartstructuur die niet al te complex is en bestaat uit een oneindig aantal gangen die zich herhalen.

Bravely Default II

Er zijn kleine verrassingen, zoals zeldzame monsters of schatkisten, maar niets dat het echt opwindend maakt om de wereld te verkennen, wat essentieel is om een ​​level omhoog te gaan. In dit hoofdstuk van de saga is het niet mogelijk om de willekeurige ontmoetingen opnieuw in te stellen, maar de vijanden zijn zichtbaar op de kaart, dus het is nog steeds gemakkelijk om ze te omzeilen als je de confrontatie wilt vermijden. Soms is het zelfs nodig - sommige gevechten met veel monsters op het scherm kunnen te uitdagend zijn. Bazen slaan nog harder en het is veelbetekenend dat de spelers de buitensporige moeilijkheid van de demo van Bravely Default II in sommige passages hebben gemeld, feedback die de ontwikkelaars in staat heeft gesteld het probleem op te lossen. Maar zonder te overdrijven.

Het verhaal is een fundamenteel element van RPG's en Bravely Default II heeft ervoor gekozen om er een te vertellen die niet klassieker kan zijn. De vier kristallen en de helden die door het lot zijn uitgekozen om een ​​einde te maken aan de ramp, keren terug om over zichzelf te praten: het is onmogelijk om niet innostalgie-effect en vergeet niet te spelen in de jaren 90. Ik verwacht een aantal buitengewone wendingen en onthullingen in de tweede helft van het spel, maar de waarheid is dat ik daar ook goed in ben. De karakterisering van de personages is daarentegen saaier dan ik had gehoopt en geen van hen maakte bijzonder indruk op mij, behalve hun stemmen in het Engels. De keuze om een ​​Schotse acteur een goochelaar te laten uitspreken, is een gimmick die me bij elke gezegende dialoog met vreugde vervult. Ik hou er ontzettend van.

Ik land het op Nintendo Switch toegestaan ​​om de grafische weergave van het spel te wijzigen en aan de modellen van de personages te werken, waardoor ze meer driedimensionaal worden. Ik kan niet zeggen dat ik een fan ben van het resultaat: ik vind ze plakkerig en losgekoppeld van de achtergronden. Steden en andere omgevingen zijn, zoals altijd, prachtig, en het ontwerp van de vijanden is zelfs nog mooier dan dat van de vorige hoofdstukken: het is een waar genoegen om alle vijanden in de encyclopedie van het spel te bestuderen. Het is dan een plezier om ze vast te leggen.

De optie om schepen te sturen om te verkennen terwijl de console in rustmodus is, is toegevoegd. Ik moet de mogelijkheden nog volledig begrijpen, vooral omdat ik de online component niet kan testen: voorlopig vind ik het een smakelijk extraatje, erg handig om zonder enige moeite beloningen te krijgen, inclusief kostbare edelstenen om het niveau van de personages of hun klassen te verhogen .

Er is zoveel te analyseren en te bestuderen in Bravely Default II en ik zal er een hele recensie voor hebben. Voorlopig heb ik het gevoel dat de titel leuk is en zelfs voor een ervaren speler voldoende uitdaging biedt. Het toont geen opvallend nieuws in vergelijking met de vorige, maar probeert het om een ​​gameplay te verfijnen die nu is getest en met eigenaardige kenmerken. Het is het soort spel dat tientallen (honderden?) Uren nodig heeft om het volledig te begrijpen, dus ik moet gewoon teruggaan en mezelf onderdompelen in het verhaal. Wat ik met veel plezier doe. In de tussentijd raad ik u aan de nieuwe beschikbare demo te downloaden en deze uit te proberen, zodat u weet of de titel u mogelijk interesseert. Het biedt een goed overzicht zonder de ervaring van het verhaal van de titel te verpesten, dus speel het zonder aarzelen.