Gisteren, 8 februari, CD Projekt was het slachtoffer van een hackeraanval gepleegd door vreemden. De omvang van de schade veroorzaakt door de aanslag is toegelicht in een verklaring verspreid op de sociale netwerken van het bedrijf.

Volgens CD Projekt, Tijdens de aanval is er veel data gestolen, zowel op corporate niveau als op broncodeniveau van de games. Bovendien zijn de servers die het digitale deel van het bedrijf hosten, versleuteld, een nadeel dat echter door middel van back-up is omzeild.

De hackers lieten ook een briefje achter, waarvan het bedrijf de inhoud onmiddellijk openbaar maakte. In een kort tekstbestand de dieven eisten losgeld voor de gestolen informatie, dreigend deze te verkopen of te laten lekken naar de pers.

Het briefje achtergelaten door de hackers

CD Projekt heeft echter aangekondigd niet van plan te zijn om te onderhandelen, hoewel dit volgens hackers het zal het imago van het bedrijf verder ruïneren vanwege de lekken die zullen volgen.

Het Poolse softwarehuis is al een onderzoek gestart om de identiteit van de daders van de aanslag te achterhalen, en heeft gegarandeerd dat spelersgegevens zijn veilig en onaangetast.