Juni 2020 het was een maand vol conferenties en evenementen online vooral vanwege de annulering (vanwege COVID-19) van deE3 2020, de toenmalige jaarlijkse tentoonstelling gewijd aan de wereld van videogames. De pandemie heeft sindsdien zijn tweede golf bereikt en de Entertainment Software Association (ESA) heeft het misschien eindelijk gevonden winnende formule voor de volgende editie.

E3 2021 ESA Online Fair

Volgens het presentatiedocument van het evenement is ESA van plan maak van E3 2021 een online beurs. Het programma noemt er meerdere grondtoon met de verschillende partners in de sector als protagonisten, gepland tijdens de dagen die eerder door de vereniging werden aangekondigd (van 15 tot 17 juni 2021). Speciale avonden gewijd aan de inhuldiging van het evenement en de prijzen werden ook voorgesteld.

Wat de tests met de hand, Zal ESA proberen een platform te bieden voor alle partners en leden van de pers gamen via streaming, waardoor de dekking van de demo's die tijdens de beurs zullen worden voorgesteld, mogelijk is.

Zal dit voorstel doorgaan? We zullen moeten wachten op de goedkeuring van de verschillende leden van de vereniging. Maar in tegenstelling tot de afgelopen jaren E3 2021 krijgt te maken met felle concurrentie. Zeker in een periode waarin de verschillende bedrijven organiseren hun eigen digitale evenementen of vertrouwen op derden zoals de Zomer Game Festival, het evenement georganiseerd door Geoff Keighley en al bevestigd voor zomer 2021.