Ondanks de gebruikelijke en ontelbare kritiek, Ubisoft is een van de bedrijven in de videogamesector die meer balans kan verschuiven. Het Franse softwarehuis werkt aan een enorm scala aan projecten, bijna altijd met de klassieke formule.

Ubisoft's aanwezigheid in het gratis te spelen markt het is niet afwezig; denk maar aan Brawlhalla e Trackmania, maar overweldigend is het zeker niet. De gratis titels die door het bedrijf worden uitgegeven, hebben bijna allemaal een goede niche van spelers opgeleverd, maar het is duidelijk dat het enorme project ontbreekt: iets om, zelfs op afstand, te vergelijken met de reuzen van de markt. Volgens wat de analist rapporteerde Daniel "ZhugeEX" Ahmad2021 wordt een jaar van grote aankondigingen over deze kwestie.

Gedurende het jaar lijkt het erop dat er verschillende gratis te spelen producten van Ubisoft zullen worden getoond, die daarom zouden kunnen doorbreken op een markt, die van gratis games, die sterk stagneert sinds de komst van Fortnite.