In de afgelopen jaren epic Games begon te gebruiken Fortnite en zijn fanbase voor ervaar nieuwe interactieve ervaringen​ Zelfs vóór de pandemie organiseerde het softwarehuis echte in-game evenementen in samenwerking met verschillende artiesten en franchises. Van filmpremières zoals Star Wars: The Rise of Skywalker tot het organiseren van online miniconcerten zoals die van Travis Scott.

Maar met het volgende evenement Korte avond, die zal plaatsvinden tussen 20 en 21 februari 2021, Epic opent de deuren van zijn Battle Royale voor de animatie bioscoop.

Tijdens dit evenement, met een totale duur van 30 minutenWorden 12 korte animatiefilmpjes herhaaldelijk vertoond, gemaakt door enkele van de beste studio's in omloop, waarbij sommige van deze korte films strijden om de prijs voor de beste korte animatiefilm op de Oscar of ai BAFTA Awards.

En voor het geval u geen Party Royale rustig om van de avond te genieten en de nieuwe emote te spammen Jumbo Popcorn, kunt u de modus activeren beeld-in-beeld, om zelfs tijdens een standaard battle royale te kunnen deelnemen.

Voor meer informatie over het evenement en hoe u de PiP-modus instelt, verwijzen we u door naar de officiële evenementpagina.