Na SNK, L 'Saudi-Arabië en zijn prins Mohammed bin Salman blijf winkelen in de game-industrie door te kopen, voor een bescheiden bedrag 3.3 miljard, een deel van de aandelen van Electronic Arts, Activision Blizzard e Take-Two Interactive.

Het nieuws kwam van de omroep Al Jazeera en maakt deel uit van het programma Saudi Vision 2030, het investeringsplan uitgevoerd door de prins voor het aantrekken van de interesse van toeristen en investeerders naar het land, het voorstellen als een progressief land in plaats van cultureel gesloten. Een "propaganda" -investering die Saoedi-Arabië de afgelopen jaren heeft opengesteld voor sport, export en worstelen.

Uiteraard kon deze operatie niet anders dan controverse veroorzaken, vooral gezien de precedenten schandalen die de prins als de hoofdpersoon zag, in het verleden beschuldigd van de moord op de journalist van de Washington Post Jamal Khashoggi in 2018 e van de moord op 37 activisten mensenrechten in 2019.