Diablo 2 herrezenI geruchten lekten de afgelopen dagen bleek juist te zijn: Diablo 2 Resurrected is realiteit en zal de geremasterde versie zijn van de grote klassieker van Blizzard die ongeveer 20 jaar geleden werd uitgebracht.

Tijdens de openingsceremonie van BlizzCon 2021 werd officieel bevestigd dat de game trouw blijft aan het origineel en speelbaar zal zijn met zowel de oude grafische modus als de bijgewerkte game-engine. Het seizoensysteem is opnieuw ontworpen, waardoor spelers kunnen proberen om de ladder op de ranglijst te beklimmen, en de hele spelinterface is herzien en gemoderniseerd, met bijzondere aandacht voor het statistiekenscherm van hun personage.​ Zelfs de zogenaamde stash, of de persoonlijke kist, is uitgebreid om de organisatie ervan gemakkelijker te maken en zal worden gedeeld met alle karakters van uw account om de overdracht van objecten te vergemakkelijken.

Diablo 2 Resurrected zal tegen 2021 beschikbaar zijn op pc en console voor 39.99 euro, ondersteunt cross-progressie tussen de verschillende platforms en bevat de beroemde uitbreiding Lord of Destruction al op de eerste dag.

Het is mogelijk om je in te schrijven voor de technische alpha op de officiële website van het spel, bereikbaar op deze link.