Sebbene il BlizzCon dit jaar blijft het helemaal fit online. en zonder de traditionele openbare kermesse in Anaheim is er zeker geen gebrek aan nieuws van het Californische bedrijf over de toekomst van games in handen van het bedrijf. Een van de meest interessante nieuwtjes van de afgelopen uren betreft Overwatch 2, en het concept van invoegen passieve vaardigheden per rol dat Blizzard intern test.

Deze passieven zouden zelfs de minder-in-meta-helden moeten helpen een extra kans op succes te hebben, zonder echter extreme veranderingen aan te brengen in de personagekits die we door de jaren heen hebben gewoond. Hieronder staan ​​de passieve bonussen die worden getoond tijdens het Overwatch 2-paneel:

  • tanks: Terugslagvermindering, verlaagde eindlading voor aan hen toegebrachte schade
  • Schade: Bewegingssnelheid bonus
  • Ondersteuning: Automatische genezing (actief na een periode geen schade te hebben geleden)

Uiteraard zou deze functie dat kunnen niet eens aanwezig zijn in de uiteindelijke release van Overwatch 2, aangezien dit alleen een mogelijkheid is die de ontwikkelaars intern testen, maar het is nog steeds interessant om de nieuwe benaderingen te zien die Blizzard onderzoekt bij de ontwikkeling van het vervolg op deheld shooter.