Final Fantasy XVI zal blijkbaar de turn-based structuur verlaten ten gunste van een action drift, aldus producer Naoki Yoshida.

De trailer getoond tijdens de PlayStation 5-presentatie had een aantal gameplay-sequenties laten zien die beslist niet geschikt waren voor de hoofdtitels van het merk. Nu, zoals gerapporteerd door Nova Crystallis senior editor Tony Garsow via Twitter, heeft het ontwikkelingsteam het natuur actie van Final Fantasy XVI.

Onlangs geïnterviewd door een radioshow, de producer Naoki Yoshida zou hebben verklaard dat het langverwachte nieuwe hoofdstuk van Square Enix zal genieten van een dynamisch gevechtssysteem gebaseerd op actie. Het zou ook hebben bevestigd dat FFXVI het zal ook toegankelijk zijn voor beginnende spelers, vermoedelijk dankzij de mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad te selecteren. Het ontwikkelteam werkt ook hard aan de plot van de game, een belangrijk aspect zoals al blijkt uit de trailer.

Het uitgangspunt voor een innovatieve titel binnen de beroemde JRPG-saga is er, nu is het wachten op meer nieuws.