Niets te doen: BioWare-fans dromen ervan om het uit de eerste hand te proberen Volkslied Volgende eindigt hier. EA besloot na een aantal gerucht e protesten door de fanbase, om het herwerkingsproject van de ongelukkige titel te annuleren BioWare, waardoor de inspanningen van het team worden verschoven naar de ontwikkeling van het nieuwe hoofdstuk van de serie Dragon Age​ De game blijft draaien als een live service, maar het zal geen updates ontvangen.

In een nieuwe plaatsen op het officiële blog van het softwarehuis heeft de uitvoerend producent van de titel Christian Dailey de redenen onderzocht achter de annulering van het project, dat plaatsvond na een lange fase van evaluatie van de ontwikkelingsvoortgang door Electronic Arts in de afgelopen dagen. Volgens Dailey's woorden, de noodsituatie Covid-19 het zette het team onder druk, dat gedwongen werd de stekker eruit te trekken.

“Ik weet dat dit teleurstellend zal zijn voor de Anthem-gemeenschap die verwachtte de verbeteringen te zien waaraan we werkten. Het is ook teleurstellend voor het team dat uitstekend werk leverde. En voor mij persoonlijk was Anthem wat me naar BioWare bracht, en de afgelopen twee jaar waren een van de moeilijkste en meest lonende ervaringen van mijn carrière.

Het ontwikkelen van een videogame is moeilijk. Dergelijke beslissingen zijn niet eenvoudig. Terwijl we verder gaan, moeten we onze inspanningen als studio concentreren en de komende Dragon Age en Mass Effect versterken terwijl we blijven werken aan updates voor Star Wars: The Old Republic. "

Kortom, daarna Mass Effect Andromeda, Anthem is ook de nieuwste game die het slachtoffer is geworden van de vloek van BioWare. Zullen Dragon Age en het aanstaande Mass Effect het probleem oplossen?