Ben je het zat om uren en uren (zelfs dagen) te moeten wachten om de nieuwe game van het moment te spelen? Electronic Arts heeft wellicht de oplossing voorhanden.

EA Electronic Arts Patent Download Streaming

Wat u ziet is een stroomschema van een nieuw octrooi gepubliceerd van het Californische bedrijf voor een dynamische spelclient die bedoeld is om de verloren tijd bij het installeren van een game in te halen. Zo werkt het: bij het starten van de game start de client een controle om er zeker van te zijn dat de game op het apparaat is geïnstalleerd. Als dat niet het geval is, begint de speler niet alleen het spel te downloaden, maar ook een stream het in een aparte instantietotdat de installatie is voltooid.

Electronic Arts is niet de enige die hieraan heeft gedacht: Blizzard's Battle.net-client of sommige mobiele titels hebben een vergelijkbare functie, waarmee je het spel zelfs tijdens het downloaden kunt spelen, nadat je de bestanden hebt gedownload die nodig zijn voor de eerste start. .

We hebben het uiteraard over een patent en niet over iets dat in de nabije toekomst geïmplementeerd zal worden, maar gezien de exponentiële toename van het gewicht van de bestanden met elke nieuwe generatie en het begin van het streamingtijdperk, zou een dergelijke implementatie naar jouw mening kunnen werken .? Zou het echt de nieuwe standaard kunnen worden voor klanten als Steam, Epic Games of natuurlijk de oorsprong van Electronic Arts?