elektronisch Kunst e Bioware lijken te hebben geleerd van hun fouten met Anthem, en een paar uur later kennisgeving van annulering van Anthem Next wilden de ontwikkelaars de fanbase geruststellen over een van de meest verwachte titels van de uitgever, namelijk de nieuwe Draken tijdperk. 

Jason Schreier heeft inderdaad geïnterviewd een van de ontwikkelaars van het project, die onthulde dat het team na het succes van Star Wars Jedi: Fallen Order en het falen van Anthem besloot om eliminare het onderdeel volledig multiplayer van de nieuwe Dragon Age, dus gericht op het creëren van een ervaring een speler zo compleet en bevredigend mogelijk.

Als in feite in de maanden na de aankondiging werd gezegd dat de nieuwe Dragon Age een game als een service, Hebben Bioware en EA besloten om de loop van het project radicaal te veranderen, nieuws dat de historische fans van de RPG-franchise alleen maar blij kan maken.