JAPAN Studio Playstation Studios SonyHet nieuws hing later in de lucht de laatste overlopen opgenomen in de afgelopen dagen, maar nu is de officiële van Sony gearriveerd: JAPAN Studio zal een reorganisatie ondergaan en zal opgaan in Team ASOBI. De laatste zijn de auteurs van de recente Astro's Playroom.

“In een poging om de bedrijfsactiviteiten te versterken, kan SIE bevestigen dat de Japan Studio van Playstation Studios vanaf 1 april zal worden gereorganiseerd. Japan Studio zal opgaan in Team ASOBI, het creatieve team achter Astro's Playroom, waardoor ze zich kunnen concentreren op een unieke visie die is gebouwd op de populariteit van Astro's Playroom ", leest het persbericht. "Bovendien zullen de externe productierollen, softwarelokalisatie en IP-beheer van JAPAN Studio worden geconcentreerd binnen de wereldwijde functies van Playstation Studios."

De mededeling volgt daarom i verslag gepubliceerd in de afgelopen dagen, waarin werd gesproken over een overgrote meerderheid van de ontwikkelaars die waren vrijgegeven aan het einde van hun respectieve contracten. Velen van deze zouden de maker van Silent Hill al hebben gevolgd, Keiichiro Toyama, in zijn nieuw avontuur met Bokeh Game Studio.