E3E3 2021 wordt niet gehouden in de vorm van een live-evenement​ Wat nogal voorspelbaar was vanwege de organisatorische complicaties die door de pandemie werden gedicteerd, bevestiging gevonden in een document gepubliceerd door Los Angeles Convention and Tourism Development Commission.

Het document stelt dat het live-evenement, gepland om te beginnen op 15 juni, is geannuleerd en dat momenteel ESA (organisator van het evenement) werkt samen met de commissie aan verschillende oplossingen om een ​​exclusief online evenement te realiseren.

De geruchten over een mogelijke E3 2021 alleen online was de afgelopen dagen al opgedoken en, ondanks het ontbreken van officiële bevestigingen door ESA zelf, lijkt het erop dat dit de formule zal zijn die door het evenement voor 2021 is gekozen, met een driedaagse demo en live-uitzendingen gepland tussen 15 en 17 juni.