xCloudMicrosoft zou officieel een testfase beginnen voor verhoog de resolutie die wordt ondersteund door xCloud verder tot 1080p.

Volgens een rapport Windows Central, een bron die anoniem is gebleven (maar als zeer betrouwbaar wordt beschouwd) onlangs gedeelde afbeeldingen van Hellblade gespeeld via de streamingdienst van het Redmond-huis, waaruit bleek dat de resolutie van het spel destijds 1080p was. Dit zou een aanzienlijke stap vooruit betekenen ten opzichte van de 720p die momenteel op mobiele apparaten wordt aangeboden.

Bij gebrek aan officiële communicatie is deze stap voorwaarts nog steeds redelijk aannemelijk en wenselijk het is niet langer een mysterie dat de dienst ook op de pc zal aankomen en dat Phil Spencer, in het verleden, sprak over de mogelijkheid om het ook uit te breiden naar Xbox-consoles zowel oude als nieuwe generatie. Verder wordt het verwacht een algemene verbetering van de xCloud-infrastructuur tegen eind 2021, met de overgang van servers van de huidige op Xbox One gebaseerde architectuur naar een die wordt ondersteund door die van Xbox Series X.