In de afgelopen uren kwamen de ontwikkelaars van de Franse indiestudio Slocalp, makers van absolver, onthulden ze in interview nieuwe details over hun nieuwe project aangekondigd tijdens de laatste stand van zaken, Sifu.

Net als Absolver zal de game in feite gebaseerd zijn op gevechten door middel van vechtsporten, maar in tegenstelling tot de vorige, zal Sifu een ervaring zijn die volledig gericht is op een singplayer-campagne, dus zonder online PvP.

Pierre Tarno, uitvoerend producent van Slocalp, legde uit dat het basisidee van Sifu was om de speler de ervaring te geven van een 'eenmansleger' dat, zoals in de films van Jackie Chan of Bruce Lee, zijn weg baant met zijn blote handen tegen bendes criminelen om wraak te nemen voor de moord op zijn familie. Onze hoofdpersoon ook zal verouderen bij elke dood, maar volgens Tarno zal deze monteur altijd een beetje anders zijn dan de roguelikes die we de afgelopen jaren gewend zijn.