Fans van de Need for Speed-serie zullen nog minstens een jaar moeten wachten voordat ze het nieuwe hoofdstuk in handen krijgen Criteriumspellen​ In de afgelopen uren heeft Electronic Arts aangekondigd dat het Britse team zijn middelen zal gebruiken om te ondersteunen DICE in de ontwikkeling van Battlefield 6.

Need for Speed ​​Criterion Games Electronic Arts 2022 Battlefield 6 DICEHet nieuws kwam in het begin dankzij een interview met VeelhoekLaura Schat (Chief Studio Officer) en later officieel gemaakt door EA op zijn Officiële site:

“Onze nieuwe Battlefield-game belooft een geweldige game te worden, niet alleen voor dit jaar maar ook voor de toekomst van het merk […] Het team heeft fantastisch werk geleverd ondanks de uitdagingen van thuiswerken. Wij willen bouw rond onze sterke positie, focus op de kansen die voor ons liggen en leid onze gamemakers naar succes door spelers de best mogelijke ervaring te bieden. Dus we zullen een gewaagde zet doen: Criterion voegt zich bij DICE en DICE LA om zich te concentreren op Battlefield. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking de kwaliteit van het spel zal verbeteren. "

Battlefield 6 staat gepland voor release Herfst 2021, met een eerste officiële aankondiging tijdens de Voorjaar.

Altijd volgens Miele's woorden, de recente overname van Codemasters heeft deze nieuwe strategiewijziging enorm vergemakkelijkt, met de volgende titels afkomstig van de F1- en Dirt-teamjongens die EA verdere inkomsten zullen garanderen in de loop van het fiscale jaar 2022. Criterium krijgt daarentegen meer tijd om de kwaliteit te verbeteren van hun aanstaande Need for Speed ​​in de aanloop naar fiscaal 2023.