We blijven praten over de zaak van The Sinking City​ Na het beroep van de ontwikkelaar Frogwares, die hun fans aanspoorden om de Steam-versie van de game niet te kopen van Lovecraftiaanse inspiratie, een nieuwe video gepubliceerd door het softwarehuis brengt het verhaal in een heel ander licht, met Nacon ervan beschuldigd gebarstengewijzigd te koop aangeboden de DRM-vrije versie die te koop wordt aangeboden op GamesPlanet.

Volgens deze reconstructie zou de Franse uitgever dat hebben gedaan kocht het spel van GamesPlanet, gebruikte de ervaring op Unreal Engine van het team van Neopisch - team gekocht door Nacon in 2020 - om de gamebestanden te kunnen decoderen, het advertentiesysteem dat naar de GamesPlanet-site linkt, uit te schakelen en enkele logo's in de gamecredits te vervangen. Zodra de magheggi klaar was, uploadde Nacon dit Versione gebarsten door The Sinking City op Steam, het verkopen in gebieden waar het spel aanvankelijk niet beschikbaar was e zonder de oorsprong van deze nieuwe versie in de digitale winkels te vermelden.

Ten slotte druist deze Nacon-game in tegen de beslissing van de Frans gerechtelijk apparaat, dat de uitgever in twee beroepen de mogelijkheid ontzegde om The Sinking City te herverdelen. Kortom, een groot probleem voor Alain Falc, oprichter van Nacon, die niet alleen het risico loopt om het spel van Steam te verwijderen, maar ook om een ​​paar jaar in Franse gevangenissen door te brengen.