De lange juridische strijd tussen Appel ed epic Games zal tegen het einde van het jaar officieel voor de rechtbank verschijnen. De advocaten van de twee bedrijven woonden gisteren een conferentie bij over de behandeling van de zaak, onder voorzitterschap van rechter Yvonne Gonzalez. Met dank aan de site MacRumors we weten daarom dat de de datum van de hoorzitting is vastgesteld op 3 mei.

De tirade dateert van augustus 2020, toen Apple Fortnite uit de App Store verwijderde nadat Epic een nieuwe betaalmethode had ingevoegd die in feite de kosten omzeilde die Apple vereist voor microtransacties binnen de games die in de winkel worden verkocht., Gelijk aan 30%. Epic spande vervolgens een rechtszaak aan tegen Apple, met het argument dat het door de reus opgelegde percentage van 30% "onderdrukkend", "oneerlijk en concurrentievervalsend" is.

Ze brachten ook een video uit met de parodietitel van Negentien Eighty-Fortnite, vergezeld van het #FreeFortnite-evenement. Dit alles gebeurde in slechts één dag.

Tijdens het proces zal Apple zichzelf verdedigen tegen de aantijgingen van Epic, in een poging te bewijzen dat de prijzen in de App Store eerlijk zijn en inderdaad niet concurrentiebeperkend. Apple heeft zelfs Valve aangeklaagd en beweert dat sommige Steam-informatie cruciaal zal zijn voor het opbouwen van zijn zaak, ook al weigert Valve het verzoek.

Rechter Gonzalez zegt dat de zaak belangrijk genoeg is om een ​​persoonlijk proces te rechtvaardigen, omdat hij gelooft dat getuigen minder snel liegen als ze fysiek worden beëdigd in een rechtszaal. Als COVID-gevallen hoog blijven, gaat het proces verder via Zoom. De rechter hoopt dat het proces twee tot drie weken zal duren, maar Epic wil de duur verlengen van vier naar vijf weken. Er is echter nog geen vast tijdsbestek.

Epic CEO Tim Sweeney was bijzonder openhartig over Apple en beschuldigde het bedrijf ervan geen grenzen te hebben en voerde aan dat dit zo is "Angstaanjagend hoeveel invloed Apple heeft op consumenten en ontwikkelaars." Apple heeft niet gereageerd op deze uitspraken, het is inderdaad altijd vrij rustig geweest. In een interview met GamesIndustry.biz hij viel Epic echter aan door te zeggen dat de betaalmethode die door Epic werd gebruikt "een roekeloos gedrag" was dat "ervoor zorgde dat klanten van tokens hielden".