Valve aangekondigd - via een nieuw bericht op het officiële Steam-blog - de looptijd van de ontwikkeling van Artefact, het controversiële digitale kaartspel dat zich afspeelt in de wereld van Dota 2, uitgebracht in 2018.

Net als de onlangs afgelaste Hymne, Artifact heeft een drastische ineenstorting van zijn gebruikers gezien, waardoor Valve de afgelopen anderhalf jaar de structuur van het hele spel heeft gereorganiseerd. Helaas, wederom vanwege gebruikers die niet erg geïnteresseerd zijn in het product, dit nieuwe Artifact 2.0 zal de bètatestfase nooit verlaten​ Maar in tegenstelling tot Anthem Next is niet alles verloren.

Ja, oggi, Artifact Classic en Artifact Foundry zijn gratis beschikbaar op Steam en zonder de gehate microtransacties​ Spelers die de game in het verleden hebben gekocht, ontvangen een upgrade naar de Collector's Edition van de game, waarbij de laatste apart verkrijgbaar blijft op de digitale storefront van Valve.