Diablo 2 is waarschijnlijk het meest geliefde hoofdstuk in de geschiedenis van de thuisfranchise Blizzard, en het is precies om deze reden dat veel ervaren spelers van de titel zich zorgen maken sinds de aankondiging van Diablo 2: herrezen van de mogelijkheid dat al hun vooruitgang in de originele versie van de titel verloren zou kunnen zijn gegaan in het geval van aankoop van de remastered.

Diablo 2 Remake

Gelukkig dezelfde producent van het spel, Matthew Cederquist, in een recent interview wilde alle gebruikers geruststellen dat ze dat in Diablo 2: Resurrected absoluut kunnen bespaart worden geïmporteerd van de originele versie van Diablo 2, en dat dit een keuze was die het ontwikkelingsteam vanaf de vroegste ontwerpstadia als een prioriteit hield, om te garanderen dat al diegenen die al honderden uren aan de originele titel hebben besteed, niet zullen missen zelfs een apparaat of waterpas.