Square Enix liet de zijne vallen banhammer op de Final Fantasy XIV-community, die meer dan 5.000-account, op verdenking van het illegaal verhandelen van in-game items.

Zoals door Square zelf aangekondigd in een nieuwe officiële postheeft het softwarehuis de redenen achter dit verbod onthuld, dat plaatsvond tussen 25 februari en 3 maart 2021. Blijkbaar werden de plunderaars betrapt op het doen van aankopen echt geld gebruiken als onderhandelingschip, ze verkiezen boven de klassiekers Gil.

Transacties van dit type zijn in directe strijd met de officiële spelregels en ze lopen het risico niet alleen de economie van het spel uit balans te brengen, maar ook de moeilijkheidsgraad ervan. Het is niet de eerste keer dat Square dit probleem aanpakt: in 2019 moest het bedrijf 9.500 accounts sluiten die hierbij betrokken waren. Enorme multiplayer zwarte markt.