De divisieIk kijk uit naar nieuwe inhoud voor De divisie 2 na Ubisoft's beslissing om de game-ondersteuning voort te zetten, fans van de serie hebben nieuws ontvangen over de stand van het werk van de verfilming, een project dat al enkele jaren in de lucht hangt en dat pas de afgelopen maanden concrete vooruitgang heeft geboekt. De directeur sprak er direct over Rawson Thurber die tussenbeide kwamen tijdens een podcastaflevering De Echo Cast, het verstrekken van wat informatie over de productie.

Thurber heeft zichzelf een fervent gamer en fan van de serie verklaard sinds de aankondiging van het eerste hoofdstuk op E3 ​​2013, genoeg om te solliciteren naar de rol van regisseur zodra hij kennis kreeg van het bestaan ​​van het project. Hij had echter de voorkeur David Leitch, dat hij ongeveer vijf jaar later overnam, toen hij het schip moest verlaten vanwege de overlapping van andere filmverplichtingen. Het schrijven van het scenario was al aan de gang, maar de regisseur gaf er de voorkeur aan opnieuw te beginnen (met hulp van de schrijver Ellen Shanman) omdat hij al zijn eigen specifieke idee heeft over de plot.

De film speelt zich af in New York en zal zich concentreren op de feiten die in The Division 1 worden verteld: Thurber legde uit dat hij bijzonder gesteld is op het concept van het eerste hoofdstuk dat handelt over de allereerste weken van de pandemie, waarbij de overlevenden niet alleen vastbesloten waren om te vechten, maar ook om elkaar te helpen te overleven. We zullen daarom proberen de geest van de serie te vangen in wat een verhaal zou moeten zijn dat in zijn verhalende universum zou moeten worden geplaatst Er zullen ook paaseieren en elementen zijn die zeer bekend zijn bij spelers van The Division, zoals de verschillende vaardigheden: de directeur heeft bevestigd dat homing-mijnen, torentjes, drones en pulsen aanwezig zullen zijn, en heeft al enkele ideeën in gedachten om de aanwezigheid van de bijenkorf in te voegen.

De start van de opnames van de film, waaraan wordt deelgenomen Jake Gyllenhaal als acteur en producent zou het moeten plaatsvinden tegen het einde van 2021, wanneer het script is goedgekeurd en de pre-productiefase is voltooid.