Er hangt een sfeer van ontslagen in huis Activision Blizzard​ Volgens een nieuw rapport van Jason Schreier gepubliceerd op Bloomberg In feite heeft het bedrijf de afgelopen dagen 2% van zijn personeel naar huis gestuurd, of ongeveer 190 werknemers.

Volgens de eerste schattingen en een daaropvolgende bevestiging door de Activision-vertegenwoordiger Tony Petit, Werden 50 van deze ontslagen gevonden binnen de afdeling gewijd aan live-evenementen gewijd aan export wedstrijden, een van de sectoren die het meest getroffen zijn door de huidige pandemie. Sterker nog, het lijkt erop dat Activision een ritje organiseert bij digitale conferenties zelfs na het einde van de COVID-19-noodsituatie, wat leidde tot een herschikking van de afdelingen.

Deze beslissing heeft ook tot verschillende controverses binnen en buiten het bedrijf geleid, niet alleen over de modaliteiten van deze operatie, sommige medewerkers werden bijvoorbeeld niet eens gewaarschuwd of werden plotseling van hun account afgesneden. Speling gewend om bijeenkomsten tussen collega's bij te wonen, en voor i bonus aangeboden aan arbeiders: 90 dagen bonus en een cadeaubon van $ 200 om te besteden op Battle.net.