Bijna een maand na de eerste aankondiging duiken er nieuwe details op Final Fantasy VII: Ever Crisis, de remake voor mobiele platforms van Final Fantasy VII-compilatie aankomst in 2022.

In de woorden van de evergreen Tetsuya Nomura in een nieuw interview uitgebracht op Famitsu deze zoveelste titel van de Final Fantasy VII Saga en al zijn hoofdstukken zullen gratis zijn, maar zal worden vergezeld door een gacha-wapensysteem (vergelijkbaar met games zoals Dissidia Final Fantasy Opera Omnia​ De regisseur en ontwerper hebben echter niet gespecificeerd of dit systeem zijn eigen spelvaluta zal hebben die verkrijgbaar is via microtransacties.

Over het spel zelf gesproken, Ever Crisis zal - net als in Final Fantasy XV Pocket Edition - worden opgedeeld in 10 hoofdstukken die geleidelijk zullen worden toegevoegd, met de eerste drie hoofdstukken die het zullen vertellen het verhaal van Cloud and the Avalanche in Midgar.