Super Seducer 3 is verbannen van Steam vanwege expliciete inhoud. Definitieve beslissing of kortstondig misverstand?

De datingsimulator gemaakt door Richard La Ruina beroemd geworden dankzij de twee voorgaande titels gaat het niet goed. Blijkbaar het platform Stoom waardeerde de uitgesproken volwassen inhoud van de titel niet en schrapte deze uit de catalogus. Het verbod, zoals uitgelegd door Valve, is te wijten aan de volgende reden:

Zoals we eerder hebben uitgelegd, staat Steam de vrijgave van seksueel expliciete afbeeldingen niet toe die echte mensen uitbeelden. Na verschillende inzendingen en herzieningen, hebben we het gevoel dat we in een impasse zijn beland, dus deze beslissing is definitief. We hebben geen verdere feedback of details om te delen, behalve degene die al eerder zijn gedeeld.

Het antwoord van La Ruina liet niet lang op zich wachten en uitte zijn teleurstelling via Twitter:

Super Seducer 3, zoals geschreven door de auteur zelf, was erg gewild bij de spelers, zo erg zelfs dat het werd opgenomen in verlanglijst 61.700 keer​ De beslissing van Valve is blijkbaar definitief en we denken dat het onmogelijk is om de besproken game in de Steam-catalogus te beoordelen.

Wat denk je, overdreven reactie of juiste zet?