Als je ooit geïnteresseerd bent geweest in survival- en constructiegames, heb je waarschijnlijk wel eens van Minecraft gehoord. Hier, direct daarna heb je vast ook van gehoord Terraria​ De titel heeft zojuist een belangrijke mijlpaal gepasseerd door de 35 miljoenen exemplaren verkocht​ 17,2 miljoen op pc, 8,5 op consoles en 9,3 op mobiele apparaten. Dit werd bereikt minder dan een jaar na het bereiken van i 30 miljoen, een teken dat de titel vandaag de dag nog steeds erg goed verkoopt.

Net als in Minecraft kun je van veel van de beste ervaringen genieten door je eigen dedicated server op te zetten en met je vrienden te spelen, zodat je de wereld creëert die je het liefst wilt.

Terraria heeft in de loop van de tijd veel belangrijke updates en veranderingen ondergaan, door gebieden toe te voegen om te verkennen, bazen om het hoofd te bieden en zelfs accessoires en cosmetica om toe te voegen aan je boerderij.