Een paar dagen geleden kwam de komst van Nier: Automaten binnen de toch al uitgebreide catalogus van Xbox Game Pass op Xbox en Microsoft Store voor het pc-platform. En als we het over het laatste hebben, de voor de hand liggende ongelijkheid in termen van functies en optimalisatie tussen deze nieuwe versie en degene die is uitgebracht op Stoom uitgebracht in 2017 heeft geleid tot verschillende controverses binnen de gemeenschap, die nu probeert te laten horen door de praktijk van herziening van bombardementen.

Op dit moment is van de 2000 beoordelingen dat NieR: Automata in de afgelopen 30 dagen op Steam heeft ontvangen, geeft 57% een negatieve beoordeling, waarbij gebruikers beschuldigen square Enix Platinum Games te lang hebben genegeerd een onstabiele pc-poort die externe mods nodig heeft ten volle gewaardeerd worden.

Het protest bereikte ook de Poolse ontwikkelaar QLOC, verantwoordelijk voor de nieuwe port voor Microsoft Store en dat in een bericht op Facebook nodigde gebruikers uit om contact op te nemen met Square Enix voor verdere verduidelijking. Square dat zich op dit moment echter niet over de kwestie heeft uitgesproken.