Amazone blijft zich uitbreiden naar de gamewereld zonder ooit een noemenswaardig spel te hebben uitgebracht. Na de economische dwaasheden die u kunt lezen op volgende link, kondigde het bedrijf aan de opening van een nieuwe gamestudio in Montreal, in Canada​ De stap komt nadat de nieuwe CEO van het bedrijf onlangs zijn toewijding aan de ontwikkeling van games heeft herhaald. De nieuwe studio zal zich richten op de ontwikkeling van triple A-games en zal zich aansluiten bij de bestaande studio's van Amazon in Seattle, San Diego en Orange County.

Volgens de Amazon persbericht, de firma Montreal werft en is geregisseerd door ervaren ontwerpers die ooit de kern vormden van het ontwikkelingsteam van Rainbow Six Siege​ Met dat soort ervaring in de kern, zegt Amazon dat het eerste project van het Montreal-team zal zijn een nieuwe online multiplayer-titel.

Dit is wat hij zei Xavier markies, Creatief directeur van de studio in Montreal:

"Gebaseerd op 8 jaar ervaring met Siege, zijn we verheugd om te beginnen met een lege pagina en de creatieve vrijheid om een ​​unieke ervaring in de multiplayer-ruimte te creëren."

Hier zijn de uitspraken van Christoph Hartmann, VP van Amazon Games:

“De rijke reeks creatief talent van Montreal zal een waardevol bezit zijn naarmate we onze ontwikkelings- en publicatieteams blijven opbouwen. Het zeer bekwame en ervaren team van onze nieuwe studio in Montreal deelt onze toewijding om online games van wereldklasse te maken en brengt een schat aan kennis en passie met zich mee voor het creëren van diepgaande, gemeenschapsgerichte multiplayer-ervaringen. "

Bedenk dat de eerste game gepubliceerd door Amazon Game Studios, de gratis te spelen shooter Smeltkroes, het werd praktisch nooit geboren en Amazon trok de stekker uit het stopcontact na een paar maanden na lancering. De MMO Nieuwe Wereld ziet er op papier veelbelovend uit, maar heeft wat vertraging opgelopen en een totale wederopbouw die niet veel goeds voorspelt. Net als Google is Amazon ook van plan om wereldwijd zijn persoonlijke cloudgameservice Luna te lanceren, maar het is nog te vroeg om te weten of het een succes zal worden of niet. Kortom, ze moeten er nog een goed vinden.