Er lijken nieuwe problemen voor te zijn de Epic Games Store​ Door middel van enkele tests uitgevoerd door computer wereld Het is gebleken dat als je de app hebt geopend en je laptop is losgekoppeld, de Store constant de batterij leegraakt, zelfs als deze gewoon op de achtergrond wordt uitgevoerd.

Bij het testen van een Surface Pro 7+ merkten ze dat bijvoorbeeld de batterij ontlaadt 20% sneller simpelweg door de applicatie te openen, terwijl deze op een Surface Laptop 3 8% sneller wordt gedownload. Epic erkende het probleem en reageerde op de site:

"Over het algemeen werken we actief aan het verbeteren van de prestaties en het verminderen van het energieverbruik van onze draagraket."

Tegelijkertijd vonden dezelfde tests dat Stoom heeft vrijwel geen effect op de batterijen van het apparaat.