Volgens rapporten van sommige sites, Qualcomm ontwikkelt zijn eigen draagbare console met een Snapdragon-chip die eigendom is van het bedrijf, met Android 12 en afneembare controllers. Kortom, iets dat erg lijkt op Nintendo Switch.

En volgens het rapport van Android Police, zou deze "Qualcomm-console" al in het eerste kwartaal van 2022 op de markt kunnen worden gebracht.

Deze console zou mogelijk elke Android-compatibele game kunnen spelen, waardoor het een soort kruising is tussen Switch en telefoons met gamespecifieke functies, zoals de Asus ROG 5 met zijn Kunai-gamepad.

Maar, in tegenstelling tot de Asus ROG, hebben we het in dit geval over een echte console bedoeld voor gaming, met controllers aan de zijkanten en een dikkere en omvangrijkere behuizing dan een typische smartphone om betere prestaties, grotere dissipatie en snellere processorsnelheid te bieden. .

Naast de Qualcomm-processor lijkt het er naar verluidt een te hebben microSD-slot, A Batterij van 6.000 mAh met Quick Charge-technologie van Qualcomm evenals de mogelijkheid om het op een tv of monitor aan te sluiten. Ja, het lijkt altijd erg op Nintendo Switch, maar gezien het succes dat de Nintendo-console heeft, is het normaal om te verwachten dat het ook door andere bedrijven wordt geëmuleerd. Dit is echter al gebeurd.

De Qualcomm-console maakt verbinding met de Google Play Store, maar het lijkt erop dat deze ook de Epic Games Store kan ondersteunen:

Het is nog onduidelijk of de Qualcomm-console cloudgamingdiensten zoals Google Stadia en Nvidia GeForce Now zal ondersteunen. Gezien het lanceringsdoel in het eerste kwartaal van 2022, zal Qualcomm elke Snapdragon-chipset gebruiken die volgt op de Snapdragon 888, de huidige topchipset die de beste Android-telefoons van 2021 aandrijft, met een prijskaartje dat rond de $ 300 lijkt te liggen. Kortom, op papier lijkt het nog steeds een interessant idee.