Na de eerste geruchten over de mogelijke sluiting van PS Store van PS3, PSP en PS Vita, een nieuw patent gepubliceerd door Sony geeft hoop aan fans van retro-gaming op het PlayStation-platform.

PlayStation PS Store PS5 PS4 PlayStation 4 5 Emulatie achterwaartse compatibiliteitIn het patent zichtbaar op de site van PatentScope en vervolgens eerst gerapporteerd Reddit en kort daarna uit de kop PushSquare, Overweegt Sony de mogelijkheid om de functie van op te nemen trofeeën (of prestaties) binnen titels uitgevoerd via emulatie​ Het volgende flowchart het toont vervolgens de stappen die nodig zijn om dit resultaat op het scherm te verkrijgen.

Het is niet de eerste keer dat Sony zo'n feature noemt, een soortgelijk patent werd al meer dan 10 jaar geleden door het Japanse bedrijf gepubliceerd. Zijn hernieuwde interesse in dit soort technologie zou echter echt kunnen leiden tot nieuwe toevoegingen aan de functies van PlayStation 5.