Dit waren geen gemakkelijke maanden voor Cyberpunk 2077. Dankzij het eindeloze wachten, de game voldeed niet aan de verwachtingen van het publiek​ De problemen zitten niet alleen in de hele game, maar vooral ook in de details.

Vreemde NPC-bugs en gedragingen, rijproblemen en software-instabiliteit maakten de Night City-ervaring onaangenaam voor spelers. Maar patch 1.2 belooft de meeste van deze problemen op te lossen. 

CD Projekt heeft de gevonden patch-notes openbaar gemaakt op de Cyberpunk-website, maar als je ze allemaal gaat lezen, maak je dan klaar, ze zijn vrij lang. Er zijn een groot aantal bugfixes opgesomd, maar ook alle verbeteringen aan het milieu en de inwoners van Night City.

Politie en autorijden

De politie van de stad zal kalmeren, en het zal niet langer achter het personage verschijnen op het moment dat hij een misdaad begaat. Als je de politie in een achtervolging wilt proberen te ontlopen, is het rijgedrag ook zwaar herzien, met een nieuwe optie waarmee je de gevoeligheid van de besturing van de auto kunt aanpassen.

Deze wijzigingen omvatten ook aanpassingen aan sommige voertuigen om het rijgedrag en de besturing te verbeteren past beter bij verschillende framerates welke de game kan werken, afhankelijk van het platform.

Kunstmatige intelligentie en stabiliteit

Een van de meest onthullende veranderingen betreft het gedrag van NPC's, wiens kunstmatige intelligentie fel is bekritiseerd. Dankzij de wijzigingen die door de patch zullen worden aangebracht, zullen de personages niet meer continu op elkaar lopen, zich verstoppen in geval van gevaar en, eenmaal gedood, op de grond blijven en niet meer op de grond stuiteren.

Echt AI van de volgende generatie van cyberpunkgame

Een ander ernstig probleem waarmee de patch te maken heeft gehad, is dat van de spelstabiliteit op consoles van oudere generaties, wat leidde tot de het verwijderen van de titel uit de PlayStation Store​ In de toelichting verschijnt eigenlijk een lange lijst met verbeteringen en optimalisaties, waarvan de impact echter allemaal zal worden geverifieerd.

Dit zijn alleen de belangrijkste wijzigingen, maar tientallen zijn ook heel eigenaardig terug te vinden in de volledige toelichting. De patch, ironisch gezien de uitstelgeschiedenis van Cyberpunk, heeft nog geen officiële releasedatum.