Crash en ik hebben nooit een goede relatie gehad. Terwijl in Italië bijna iedereen speelde (en zich verheugde) voor de grafische bekwaamheid van de eerste PlayStation (met veel titels, waaronder in feite Crash Bandicoot), terwijl ik in mijn geval gewend was aan het spelen van andere platformgames die ik interessanter vond dan de titel die zo geprezen werd door spelers en critici: bijvoorbeeld Super Mario 64 op Nintendo 64. Het was 1996. We zijn in 2021 en 25 jaar later speel ik het vierde hoofdstuk van Crash Bandicoot, maar deze keer met een verschil dat, op dat moment, ervan uitgaande dat het een echte utopie zou kunnen lijken: spelen (na de N'Sane Trilogy) deze nog niet uitgebrachte titel in de serie op Nintendo Switch met schuldige vertraging gezien het feit dat de titel eerder is aangekomen PlayStation 4 e Xbox One pas onlangs uitgebracht op PlayStation 5, Xbox One Series X, pc en Switch. Dus, hoe ging deze ervaring met Crash Bandicoot 4: het wordt tijd voor de grote hybride N? Laten we het samen ontdekken.

Het spel vindt plaats kort na de gebeurtenissen van het derde hoofdstuk: Neo Cortex, Uka Uka e N. Tropy Zij zijn gevangenen in een dimensie die niet van hem is en zonder enige mogelijkheid om naar de aarde terug te keren. Uka Uka, het bekende kwaadaardige masker van Cortex, kan het beste uit zijn capaciteiten halen een tijdspanne openen waardoor de slechteriken kunnen ontsnappen en op deze manier organiseren om wraak te nemen op de veel gehate Crash. Hoewel Neo Cortex perplex lijkt te zijn door deze mogelijkheid, realiseert Nefarious Tropy zich dat deze plotselinge actie in feite iets groters en krachtigers heeft doen ontwaken: kwantummaskers die, indien verzameld, mogelijk in staat zouden zijn om niet alleen de tegenstanders maar ook het hele universum te domineren. Zullen onze helden ons van vijanden kunnen redden en deze prestatie opnieuw kunnen uitvoeren?

Er zijn twee methoden om Crash Bandicoot te benaderen: o het wordt passief gespeeld in een snelle run (maar persoonlijk raad ik het niet aan) door niveau voor niveau te stijgen zonder bijzondere aandacht te besteden aan de dozen die vernietigd moeten worden en de appels die verzameld moeten worden, of, zoals ik zou willen adviseren, verzamel alles door alles te vernietigen en mogelijk zoveel mogelijk appels nemen. Dit kan natuurlijk van invloed zijn op je gezond verstand en platina, het spel is geen gemakkelijke taak, maar het niveau van de uitdaging zal veel bevredigender zijn. Daar moeten we echter rekening mee houden gameplay is niet alleen maar zeilenInderdaad, het is gemakkelijk om in de problemen te komen, aangezien niet alle luidsprekers duidelijk zijn en het resultaat niet naar huis kunnen brengen alleen omdat u een luidspreker mist, kan behoorlijk frustrerend zijn. Crash Bandicoot 4: It's About Time kan je echter enkele uren plezier bezorgen - of vloeken - vanwege de talloze sterfgevallen die je waarschijnlijk en onvermijdelijk tegenkomt (er is ook een aftelling die ze telt).

De titel is onderverdeeld in 38 niveaus en voor elke wereld de gerelateerde baasgevechten​ Net als bij eerdere videogames in de serie, kan de speler de schoenen uitdoen Neerstorten, Coco en andere verschillende entiteiten waarvan, om de verrassing niet te bederven, ik het hier niet heb, ook al zijn sommige ervan bekend en al te zien in de titels van het verleden. De platformfasen met de niet-gepubliceerde personages verschillen echter niet veel van de canonieke stijl van de videogame. Elk van hen heeft zijn eigen speciale functie die handig is om enkele van de moeilijkheden van het niveau dat aan hem is gewijd, te overwinnen, maar de focus blijft altijd hetzelfde: vernietig kisten, verzamel appels, probeer een edelsteen te pakken en ga naar het einde van het level.

Ondanks de huidige fanservice en enkele niet zo nauwkeurige ontwerpkeuzes, komt niet alle kwaad schade toe. É heel duidelijk dat de ontwikkelaars van dit nieuwe hoofdstuk zijn lui geïnspireerd naar de drie videogames in de saga zonder buitensporige wijzigingen aan te brengen naar de belangrijkste gameplay​ Ze hebben zich echter duivels gefocust om een ​​speelstijl terug te brengen met een grotere moeilijkheidsgraad, vooral wanneer je op zoek gaat naar specifieke verborgen edelstenen, of de kisten zelf, waardoor het in sommige opzichten frustrerend wordt. Als je deel uitmaakt van die categorie spelers die geobsedeerd zijn door verzamelobjecten, is het laatste gevoel dat je krijgt er nog steeds een van ergernis. Opgelet, ik verwijs naar mijn specifieke geval, niet iedereen kon het ermee eens zijn en ik begrijp het. Net zoals ik begrijp dat als het je lukt om alle dozen, edelstenen en appels te verzamelen, er een snufje voldoening kan worden verkregen, maar tegen welke prijs? Als je het geduld niet hebt, wordt de gemiddelde gebruiker, hoe geobsedeerd door trofeeën, misschien niet aangemoedigd om een ​​run opnieuw te starten. Bovendien is het gevoel dat je krijgt als je het speelt van een titel die, naar de normen van de platformgames die in 2021 beschikbaar zijn, nogal anachronistisch lijkt.

Al in 2018, toen de remake met de drie hoofdtitels uitkwam, leken ze behoorlijk verouderd te zijn, vooral vanuit het oogpunt van de spelmechanica. Ik begrijp dat het de bedoeling was om een ​​platform te maken met de originele titels als herinnering, maar in 2021 is dit soort benadering oud en statisch in vergelijking met andere videogames van dit genre. De kleine veranderingen als gevolg van de vier speciale maskers die fundamentele speciale krachten geven om de levels te halen, zijn niet voldoende.

Met de titel kan de speler kiezen welke modus hij wil gebruiken: de "modern"Wat simpelweg bestaat uit vooruitgang in het spel, maar met tal van voordelen tot je beschikking, zoals oneindige levens (zelfs als elke dood nog wordt geteld) of de mogelijkheid om opnieuw te beginnen vanaf het checkpoint, en de"klassiek" niet te onderscheiden van voorgaande hoofdstukken e gedachte speciaal voor degenen die willen hebben een aanpak meer "hardcore​ De eerste is in plaats daarvan voornamelijk ontworpen voor die reeks beginnende spelers. Indien geselecteerd, krijg je na een bepaald aantal doden "hulpmiddelen" zoals de maskers van Aku Aku. Als je in plaats daarvan bent liefhebbers van de uitdaging, Ik kan aanbevelen de tegenhanger "klassiek“Dat zet de gameplay in een klassieke setting, met beperkte levens en Wumpa-vruchten met een hulpprogramma, aangezien het verdienen van 100 je een extra leven geeft. Kortom, de klassieke Crash. Als we in plaats daarvan praten over de lang leven, Crash Bandicoot 4: het wordt tijd vestigt zich op een goed niveau: tussen verzamel alle dozende juweel en tijdritten zeker de titel kan je zeker vijftien uur aan het scherm kleven. Er zijn ook bonusniveaus in de vorm van oude VHS (die verspreid zijn over de verschillende niveaus) waar, door middel van flashbacks, enkele feiten worden verteld die inherent zijn aan de eerste titel van de serie en, in het bijzonder, aan de creatie van Crash en Coco door Dr. Cortex. Dus een opmerking van verdienste betreft deze nieuwe vorm van verzamelobjecten die een beetje van de overlevering uit het verleden onthult en die exclusief in deze titel aanwezig is. Op Nintendo Switch lijdt de verzamelfactor echter vreselijk onder de last van het niet hebben van trofeeën om te ontgrendelen. Aan de andere kant zijn er skins, kleine kostuums die kunnen worden ontgrendeld op basis van de verzamelde edelstenen en die Crash tijdens het spel kan dragen. Een vrij overbodige functie, tenzij je een liefhebber bent van deze esthetische attributen. Ook interessant is de "Mirror" -modus die in het spel aanwezig is: in deze versie zijn we op niveaus benaderen vanuit een ander perspectief​ In principe beginnen we vanaf het einde van het level om er in de tegenovergestelde richting doorheen te gaan.

De titel biedt zeker veel interessante perspectieven en Crash lijkt na vele, misschien te veel jaren sinds het laatste hoofdstuk van de saga herboren te zijn. Dit is niet alleen goed, maar helaas ook een slechte zaak, aangezien het gewicht van de jaren voelbaar is en het spel, hoewel het een nieuw is, in de ogen van oudere spelers anachronistisch kan overkomen. Het is echter een goed compromis voor de komst van de nieuwe videogame-generaties (ook al was dit gat gedeeltelijk opgevuld door de remake van een paar jaar geleden) met Activision, dat dit keer serieus lijkt te zijn om zich te concentreren op de wedergeboorte van dit merk.

Voor de Nintendo Switch-poort is grafisch echt uitstekend werk geleverd (alleen de paar tussenfilmpjes hebben een lichte vertraging) en zowel in draagbare modus als in de gedockte versie vond ik geen specifieke framerate-problemen. Als je het wilt kopen, is de titel beschikbaar in Nintendo eShop tegen de prijs van 49,99 euro.