Tijdens de laatste devstream van Digital Extremes, de creatief directeur Steve Sinclair onthulde de volgende wijzigingen die naar de versie komen Volgende generatie di Warframe​ Te beginnen met het “bombshell” nieuws: de komst van de Free-to-Play TPS op Xbox-serie X / S vanaf de volgende Aprile.

Hoewel Digital Extremes heeft geen exacte datum bevestigd, de release van deze versie voor het prille platform van Microsoft het zou moeten samenvallen met de komst van het nieuwe Update 30: Oproep van de Tempestarii.

Ondertussen is de versie PS5 krijgt een kleine typeverandering KvL (Quality of Life), dankzij a verbeterde laadtijden. Zoals gespecificeerd door Sinclair zelf, had de PS5-versie die afgelopen november werd uitgebracht enkele problemen met betrekking tot de code met betrekking tot de geheugenallocator, een probleem dat met de volgende update zal worden opgelost.