De reeks van Ninja Gaiden komt voor het eerst naar de pc, met de Ninja Gaiden: Hoofdcollectie​ Het pakket bevat Sigma, Sigma 2 en Razor's Edge, maar niet Ninja Gaiden Black, die door velen wordt beschouwd als een van de beste titels in de serie.

Hij legde de reden voor deze afwezigheid uit Fumihiko Yasuda in een interview met Veelhoek​ De producent van de collectie onthulde dat veel van de vroege Ninja Gaiden-games verloren zijn gegaan. Hun code is zo kapot en gehavend dat het onmogelijk is om hem weer in elkaar te zetten met het oog op een remaster.

“De gegevens die we hebben achtergelaten Ninja Gaiden 2 en Black ze zijn zo kapot dat we niets hebben kunnen redden. Gelukkig gebeurde dit niet voor Sigma en Sigma 2, dus hebben we besloten om deze twee titels in de collectie op te nemen "

Yasuda bevestigde ook dat de remaster minder bloed zal bevatten door de extreem bloederige stijl van het tweede hoofdstuk van de saga op te geven en te blijven trouwer aan de stijl van de originele Sigma.

Ninja Gaiden: Master Collection wordt op 10 juni uitgebracht op Steam. De games zullen allemaal plaatsvinden 60 fps in 4K, maar multiplayer wordt volledig verwijderd. Coöpmissies zijn nog steeds beschikbaar, maar worden aangepast om de "onredelijke moeilijkheid" van sommige onderdelen te compenseren.