Alan Wake 2Het lijkt erop dat het volgende grote project van Remedy is Alan Wake 2​ Tenminste zoals verwacht door de beroemde verslaggever Jeff Grubb.

Vorig jaar kondigde het Finse softwarebedrijf zelfs aan dat het dat had gedaan een overeenkomst getekend met Epic Games voor de publicatie van twee titels voor console en pc, zonder de titels te onthullen. Het is duidelijk dat de fans onmiddellijk hebben gehoopt op een tweede hoofdstuk voor de saga van de schrijver en dit zou de juiste gelegenheid moeten zijn voor de realisatie ervan. Volgens Grubb in feite, die er tijdens een van zijn live op Twitch, Remedy was al een tijdje op zoek naar een uitgever voor Alan Wake 2 en het was Epic die het beste bod op de plaat zette.

De verslaggever onthulde geen andere, meer precieze details, maar bevestigde alleen dat het Finse team de intentie had om u te makenn tweede hoofdstuk van de franchise​ Toen de deal ook werd onthuld, kondigde Remedy aan dat de andere titel in de werken ook deel zou uitmaken van hetzelfde verhalende universum (dat ook Controle), maar het zou een kleinere productie zijn geweest. Destijds, volgens Grubb, Alan Wake 2 was waarschijnlijk al in pre-productie, daarom zou de overeenkomst met Epic Games moeten leiden tot een aanzienlijke uitbreiding van de saga.