Hoewel de datum van 1 april iedereen zou moeten waarschuwen, blijven de grappen talrijk oogsten slachtoffers, soms zelfs illustere, die in nogal voor de hand liggende valstrikken lopen. Dit is het geval met het nieuws, dat de afgelopen uren naar voren kwam, waarin wordt gesproken over het uitstel van Halo Infinite.

Vandaag is er een ondertekend bericht op Twitter verschenen Chris Lee en 343 Industries die het verdere uitstel naar 2022 van het nieuwe hoofdstuk van de Master Chief-saga aankondigde.

Halo Infinite 343 IndustriesAls dit op het eerste gezicht een nogal overtuigende en waarheidsgetrouwe communicatie lijkt, hadden sommige elementen onmiddellijk de nepnieuwsalarmsirene moeten activeren, vooral het feit dat deze tweet afkomstig was van een account dat zo goed vermomd was als officieel profiel, maar nog steeds met zo'n dertig volgers. Als dit niet genoeg was, elimineert de handtekening onderaan de post elke vorm van twijfel: Chris Lee, hier het hoofd van 343 Industries genoemd, vervult de functie sinds afgelopen zomer niet meer, toen de studiolood en het hele Halo Infinite-project werden toegewezen aan andere figuren. Kortom, een April Fool als elke andere, zelfs nogal onhandig en onrealistisch, ware het niet dat een prestigieuze krant zoals Kotaku, die het nieuws per abuis als waar publiceerde, verontrustend voor alle fans van de franchise.

Het verhaal eindigde met de correctie gerelateerd aan verontschuldiging van de beroemde nieuwssite en een zucht van verlichting voor alle spelers: Halo Infinite, zelfs zonder officiële releasedatum, het zal waarschijnlijk in de herfst van 2021 worden uitgebracht.