Laten we teruggaan om over te praten PlayStation en sluiting van de digitale winkels van PS3, PSP en PS Vita​ Dit laatste platform is de hoofdpersoon van een klein communicatieprobleem tussen Sony en de weinige indie-ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van hun games voor de noodlottige handheld-console.

PS Vita PS Store PlayStation Sony Indie-ontwikkelaarsIn feite zijn sommige ontwikkelaars werden niet vooraf op de hoogte gebracht van de sluiting van de winkels, bewust worden van het feit op dezelfde dag van de verspreiding van de eerste geruchten, of zelfs de publicatie van informatie aan consumenten met betrekking tot de sluiting van de PS Store.

Het resultaat? Verschillende ontwikkelaars werden daartoe gedwongen de release van hun titels in de maak op PS Vita annuleren, zoals in het geval van de ontwikkelaar de Domaginarium die verschillende games in ontwikkeling heeft geannuleerd die niet eerder zouden worden uitgebracht Augustus 27 2021, datum van de definitieve sluiting van de PS Store.

In andere gevallen zijn ontwikkelaars zoals Lyllimo-spellenFlying Oak Games zij zullen hun effecten gedurende een beperkte tijd kunnen verkopen. In het geval van Flying Oak Games, hun volgende titel ScourgeBringer blijft online in de PlayStation Vita PS Store voor 128 dagen.