Outriders Square Enix Cross-genDat outriders had het gehemelte gekieteld van de spelers die hij al had begrepen meer dan twee miljoen demo-downloads verkregen in slechts een week, maar misschien kon zelfs People Can Fly zo'n warm welkom niet verwachten op de eerste dag van de wedstrijd.

Volgens wat we leren gegevens gerapporteerd op SteamDB, Outriders is officieel de beste lancering ooit voor een Square Enix-game op het platform van Valve​ De plunderaarshooter van de makers van Bulletstorm heeft inderdaad een hoogtepunt bereikt van 111.953 GIOCA tijdgenoten een paar uur na de officiële release, een indrukwekkend cijfer gezien het feit dat het record voorheen in handen was van de Rise of the Tomb Raider van Crystal Dynamics met 44.558​ Bijna genadeloos de vergelijking met Marvel's Avengers (spel met enkele structurele overeenkomsten maar met GaaS-model) dat van het podium van deze speciale ranglijst valt: de ongelukkige titel ontwikkeld door Crystal Dynamics, heeft een piek op Steam gelijk aan "suns" 31.165 spelers.

Dit cijfer wordt nog belangrijker als we bedenken dat de game ook aanwezig is in de Epic Games Store, op Stadia en op consoles, met bovendien toegang tot de Xbox Game Pass-catalogus al op de eerste dag.

Outriders, die cross-play tussen de verschillende platforms ondersteunt, had enkele vroege problemen met deze functie, met haperingen in matchmaking tussen pc-spelers en consolegebruikers, evenals verschillende gevallen van verbroken verbinding als gevolg van de waarschijnlijke overbevolking van hedendaagse spelers. People Can Fly hij werd zich echter onmiddellijk bewust van de bovengenoemde problemen en communiceerde onmiddellijk aan het werk zijn gegaan voor hun oplossing.