E3 2021Na cancellazione van het live-evenement en de aankondiging van eengratis online editie, komt er nieuwe informatie binnenE3 2021, vooral met betrekking tot de data en merken die eraan zullen deelnemen.

Het evenement vindt plaats tussen 12 en 15 juni in een versie "opnieuw bezocht en volledig virtueel ", waarmee ontwikkelaars hun laatste games en nieuws kunnen onthullen:

"ESA zal wereldwijd samenwerken met mediapartners om deze inhoud te versterken en gratis beschikbaar te maken voor iedereen" verklaart het Entertainment Software Association, organisator van het evenement. ​We zullen de E3 van dit jaar uitgroeien tot een meer inclusief evenement, maar we zullen nog steeds proberen de fans enthousiast te maken met geweldige onthullingen en kansen, waardoor dit evenement een onmisbaar centraal podium wordt voor de wereld van videogames ”.

De deelname aan de show van grote namen in de branche is al bevestigd: Nintendo, Xbox, Capcom, Konami, Ubisoft, Take Two Interactive, Warner Bros. Games en Koch Media hebben hun aanwezigheid op het evenement al aangekondigd, waarmee ze een uiterst solide line-up opbouwen, die ESA zelfs belooft uit te breiden. Grote afwezigheid van E3 2021 zal vrijwel zeker Sony zijn, dat weer zal het evenement overslaan die nu al drie jaar vermist is.