outridersoutriders een succes met verrassende proporties en de nodige verduidelijking is onvermijdelijk aangekomen People Can Fly op toekomstige game-ondersteuning. De plunderaar van het Poolse huis zou in feite een "Diablo" -model moeten volgen, met flinke uitbreidingen en zelfontwikkelde verhalen.

"We hebben nooit gezegd dat we zouden stoppen met het spel." merkte de Creative Director van het spel op, Bartek Kmita, “Dit is geen game as a service, maar als mensen het leuk vinden, gaan we zeker andere dingen doen binnen het Outriders-universum. We hebben zoveel verhalen te vertellen en ideeën om te onderzoeken die we niet in de hoofdgame kunnen stoppen, dus we zijn blij dat we in de toekomst meer inhoud kunnen maken. Alles wat we doen zal in de vorm zijn van grote sets met hun eigen verhalen. "

Hoewel de game vaak ten onrechte is vergeleken met andere plunderaars, zoals Destiny, People Can Fly heeft bevestigd dat de belangrijkste inspiratie voor de titel ongetwijfeld de Diablo-serie is, waarvan het de methode voor het toevoegen van inhoud zou kunnen erven, anders dan andere exponenten van het genre die opereren in de vorm van live service: "Ter inspiratie begon het allemaal met Diablo, die we nog steeds zien als de beste van de klas" Kmita zei: "We wilden Diablo als referentie gebruiken, niet bepaald de andere exponenten van het genre waartoe de game behoort."