Death StrandingNa een release op Playstation 4 geacht een goed verkoopsucces da Hideo Kojima, ook de resultaten verkregen door Death Stranding met zijn pc-versie lijken ze zeer respectabel te zijn geweest.

Volgens de bronnen van financieel verslag di 505 Games, uitgever van de eerder genoemde versie van het spel, heeft het nieuwste werk van de Japanse regisseur een brutowinst gehad 27 miljoen dollar (23 miljoen euro) in de loop van 2020, meer dan het inkomen van Control, Assetto Corsa en Ghostrunner.

Death Stranding heeft, ondanks dat het pas in de maand juli het licht op de pc heeft gezien, vergelijkbare resultaten behaald als die van Control in 2019, met het verschil dat de titel Remedy was tegelijkertijd op alle platforms gelanceerd terwijl dat van Kojima Productions bijna een jaar exclusief bleef voor Playstation-tijd: het is gemakkelijk te veronderstellen hoe de spelers die het het meest verwachtten het eerder op dit platform hebben gespeeld, zonder te wachten op de release op pc.

Hoewel we geen specifieke referenties hebben om de omvang van dit resultaat vast te stellen, zou dit hoogstwaarschijnlijk op een positieve manier moeten worden gelezen, aangezien het hetzelfde is Hideo Kojima heeft in het verleden verklaard dat Death Stranding "Heeft de winstgrens volledig overschreden" al met de enkele release op de Sony-console.