Veel gebruikers in de subreddit di outriders, rapporteren een nogal verontrustend probleem. Het lijkt er zelfs op dat hun volledige inventaris volledig is opgeruimd. People Can Fly is zich bewust van het probleem en heeft sommige spelers geholpen bij het ophalen van apparatuur, maar het is niet bekend wanneer de bug zal worden verholpen.

De lijst met bekende problemen gepubliceerd door het softwarehuis suggereert dat de exacte oorzaak van de bug nog steeds onduidelijk is, maar te oordelen naar spelersrapporten lijkt het te maken te hebben met het crashen of verbreken van de verbinding terwijl een andere speler het spel binnenkomt of verlaat.

Het verontrustende is dat dit probleem ook aanwezig was in de demo en dat het niet was opgelost voordat de volledige game werd uitgebracht. Kortom, speel een tijdje niet online, alleen om wat veiliger te zijn.