Xbox Game Pass heeft zijn deuren geopend voor de cloud gaming op mobiele platforms als laatste September 2020Deze functie kan echter worden benut door een controller op uw smartphone aan te sluiten en deze zo te maken niet echt een draagbare ervaring​ Welnu, met de laatste update van de catalogus met games die via een abonnement worden aangeboden, Microsoft is eindelijk begonnen met de introductie van de beruchte AI-ondersteuning aanraakopdrachten.

Onder de verschillende titels die deze nieuwe functie ondersteunen, vinden we: Slay the Spire, Sea of ​​Thieves, Spiritfarer, Gears 5, Tell Me Why, Desperados 3, Dead Cells, Donut County, Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age en vele anderen. Voor het gemak heeft Microsoft het ook vrijgegeven voor het publiek de volledige lijst met compatibele games met aanraakbediening binnen zijn eigen Microsoft Store.