outriders is sinds een paar dagen beschikbaar op verschillende consoles op pc. Hoewel de servers sinds de lancering stabieler zijn, gaat het nog niet goed. Simpel gezegd, de servers konden het aantal spelers niet aan, ook dankzij de aanwezigheid van de game binnen de Xbox Gamepass. People Can Fly heeft nu beter uitgelegd wat er wel en niet doorgaat.

In een recent bericht op Reddit, legde het softwarehuis uit dat het gedurende het paasweekend "24 uur op 24" had gewerkt om de servers stabiel te maken. In navolging van hun belofte om volledig transparant te zijn met spelers, beschrijft het bericht de technische details die tot zo'n chaotische lancering hebben geleid.

 

“We waren in staat om te begrijpen dat veel oproepen naar de server niet door RAM werden afgehandeld, maar een alternatieve gegevensbeheermethode gebruikten (“ swap disk ”), die te traag is om deze hoeveelheid gegevens te verzenden. Nadat deze gegevens in de wachtrij waren geplaatst, crashte de service. Het was onze grootste uitdaging om te begrijpen waarom hij geen RAM gebruikte, en we werkten samen met medewerkers van meerdere partners om het probleem op te lossen. Het kostte ons meer dan twee dagen en twee nachten om talloze aanpassingen en verbeteringspogingen door te voeren: we hebben de databases verdubbeld en verticaal met ongeveer 50% geschaald ("scale-up en scale-out"). Vervolgens hebben we de gebruikersprofielen en inventarissen op nieuwe servers opnieuw gebalanceerd. Na schaalvergroting en schaalvergroting hebben we ook de schijf-IOPS op alle servers met ongeveer 40% verhoogd. We verhoogden ook de headroom van de database, vermenigvuldigden het aantal shards en bleven al het mogelijke doen om de gegevens in het RAM-geheugen te forceren ”.

Het team besluit met te zeggen dat ze nog steeds wachten op een definitieve analyse, maar het lijkt erop dat het probleem lag “In het opschonen van de databasecache, die elke 60 seconden werd uitgevoerd. Bij deze frequentie vereiste de bewerking te veel bronnen, wat op zijn beurt de bovengenoemde RAM-problemen veroorzaakte en een sneeuwbaleffect dat resulteerde in de geconstateerde verbindingsproblemen. "

Kortom, het valt niet te ontkennen dat ze geen gebrek hebben aan transparantie, en ze blijven onvermoeibaar werken om de ervaring stabiel te maken en om cross-play tussen pc en Xbox, die momenteel is uitgeschakeld, opnieuw te introduceren.