De markt van mobiel gamen breidt zich steeds verder uit en heeft er nu een omzet hoger dan die van consoles en pc's​ Het is dan ook niet gek dat Sony ook op dit gebied wil uitbreiden. Na het plaatsen Crash Bandicoot: On the Run!, Zijn Playstation Studios nu op zoek naar een Hoofd Mobiel, een hoofd van de mobiele sectie die, volgens wat er op de officiële website staat, de visie, missie en strategie voor de ontwikkeling van mobiele games binnen de PlayStation Studios zal promoten en zal samenwerken met het executive team van PlayStation Studios om een ​​roadmap te ontwikkelen van mobiele producten voor een periode van 3-5 jaar.

Het zal ook moeten samenwerken met centrale publicatieteams om functies te ontwikkelen die in overeenstemming zijn met de nieuwe bedrijfsstrategie voor mobiel gamen. Kortom, het lijkt erop dat Sony zijn IP's ook naar telefoons wil brengen, een beetje zoals het was Uncharted: Fortune Hunter maar met oog voor de kwaliteit van de gemaakte producten.