Blizzard Paul Nemeth geschorst, in de Hearthstone-gemeenschap bekend als Zalae, van elk competitief Hearthstone-toernooi na enkele beschuldigingen van bijna drie maanden geleden door de ex-vriendin.

De Grandmasters 2021 zijn nog niet eens een dag geleden begonnen en worden al weggevaagd door de eerste controverses. Het schorsen van Zalae van een Hearthstone-wedstrijd is echter pas de laatste van een verhaal dat begon met een tweet op 19 januari van dit jaar. 

Rini, de ex-vriendin van de speler, beschuldigde de grootmeester van zowel lichamelijk als psychisch misbruik tijdens hun relatie. In reactie op deze beschuldigingen Zalae koos voor stilte. De enige uitzondering is een opmerking onder een YouTube-video waarin de speler elke beschuldiging ontkent.

Immagine

De hele Hearthstone-gemeenschap, competitief en anderszins, heeft hun mening over het verhaal gegeven. Een van de meest relevante uitspraken, die van twee van toernooicommentatoren Grootmeesters, Frodan en Sottle, die benadrukte dat het competitieve seizoen niet kon beginnen met de schaduw van deze beschuldigingen.

Hoewel dit het eerste geval van misbruik is dat Hearthstone Grandmasters raakt, is het toernooi nooit zonder controverse geweest. Van de Blitzchung-zaak tot rampzalige overstap van Twitch naar YouTube, tot wereldkampioenschappen vorig jaarpraktisch in stilte voorbijgegaan, er gaat geen jaar voorbij dat de competitiescène van Hearthstone niet met enkele complicaties te maken heeft.